Not logged in. · Lost password · Registration disabled
Forum: Overview Bugs / Fehler RSS
HTML Mail problem - fixed
WP 2.3.1 HTML showing up in received mail.
vrsnake #1
Member since Nov 2007 · 5 posts
Group memberships: Mitglieder
Show profile · Link to this post
Subject: HTML Mail problem
Hi I'm running WP 2.3.1 and am having problems with Post Notification 1.2.6. The emails being sent out after I publish a post are showing up in the email reader as raw HTML code instead of being rendered. Below is an example. I was just informed by one of my readers that this has been going on for a while. I have tried testing with and without WP mailfix (including the one you recommended recently to someone in the Questions forum having the same problem) and get the same problem.  Any help would be appreciated.  -rick

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>@@weblog</title>
<meta http-equiv=content-type content="text/html; charset=ISO-8859-1" />



</head>
<body>
<!-- This must be in the body, because some webmail GUIs ignore the head-->

<style type="text/css">
body {
margin: 0px;
padding: 20px;
background: #FFF;
font-family: Georgia, "Times New Roman", Times, serif;
font-size: 62.5%;
}

#container {
margin: 20px;
padding: 10px;
background: #FFF;
border:solid 1px #556B2F;
}
Morty (Administrator) #2
User title: Author
Member since Jun 2007 · 928 posts
Group memberships: Administratoren, Mitglieder
Show profile · Link to this post
This shouldn't happen. Mailfix is only for WP 2.2. 2.3 is supposed to be fixed. Can you add not@xn--strbe-mva.de to the subscribers and send me a test-mail. If you don't use Outlook forwarding a mail is ok, too. I need to have a look at the mail-headers and Outlook messes them up.
Morty (Administrator) #3
User title: Author
Member since Jun 2007 · 928 posts
Group memberships: Administratoren, Mitglieder
Show profile · Link to this post
Hi, can you give me your php version and hoster?
vrsnake #4
Member since Nov 2007 · 5 posts
Group memberships: Mitglieder
Show profile · Link to this post
Hi, I'll add you and send a test mail now.  My info is:
Apache version    1.3.37 (Unix)
PHP version    5.1.6
MySQL version    5.0.27
Host                  hostmonster.com
Morty (Administrator) #5
User title: Author
Member since Jun 2007 · 928 posts
Group memberships: Administratoren, Mitglieder
Show profile · Link to this post
I wrote a posting on this topic. (In case someone finds this thread first)
vrsnake #6
Member since Nov 2007 · 5 posts
Group memberships: Mitglieder
Show profile · Link to this post
Turns out my problem was with a plugin called "New User Email Set Up".  I'll let the author know.  Thanks for your help.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please enter the word from the image into the text field below. (Type the letters only, lower case is okay.)
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum